Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI 
„LUMINET Mieczysław Terlikowski”.


Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: „Polityka Prywatności”), która określa informacje dotyczące zbierania danych, w tym danych osobowych użytkowników usług(i) świadczonej przez LUMINET Mieczysław Terlikowski.


I. Administrator danych.

Administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów regulujących ochronę danych osobowych (tj. m.in. rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679), jest LUMINET Mieczysław Terlikowski z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Andyjskiej 1/1A, 71-497 Szczecin (dalej zwany LUMINET, o numerze NIP 8511570079, o numerze REGON 810650610 oraz numerze rej. BOI-6411/P/055244/09.


II. Rodzaj przetwarzanych danych.

„LUMINET Mieczysław Terlikowski” dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis „www.degson-zlacza.pl” ułatwiał każdemu użytkownikowi przeglądanie strony w celu składania zamówień. Dlatego w trosce o bezpieczeństwo i wygodę zakupów informujemy, że poruszając się po stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies oraz innych podanych dobrowolnie danych osobowych. 


Przetwarzamy dane osobowe klientów i osób korzystających z naszej witryny www.degson-zlacza.pl, które są podawane w formularzach kontaktowych oraz podawane e-mailowo w związku z zapytaniem dot. oferowanych przez nas produktów. Dane, o które będziesz proszony w formularzach, są niezbędne do działania serwisu lub realizacji usługi. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie danych uniemożliwi nam realizację oferowanych usług.


Przetwarzamy następujące dane osobowe: imię i nazwisko, adres e-mail, nazwa firmy, dane adresowe, adres dostawy, nr telefonu, adres IP oraz inne, które występują w wysłanym przez Państwa e-mailu. Dodatkowo przetwarzamy dane, które odwiedzający lub klient pozostawia w ramach poruszania się po naszej witrynie, czyli te, które są pozostawiane w tzw. plikach cookies oraz logach serwera hostingowego.


III. Rodzaje i cel wykorzystania danych

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do „LUMINET Mieczysław Terlikowski” przy okazji wysyłania komentarzy, opinii itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Serwis „www.degson-zlacza.pl” nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te, nie podlegają „Polityce Prywatności”.

Cookies (ciasteczka)

Serwis „www.degson-zlacza.pl” zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej. Cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu lub zamówienia. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Jednakże w ustawieniach przeglądarki można dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies, w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Usługa lub jej poszczególne funkcjonalności mogą jednak bez plików cookies nie działać poprawnie.


Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies i innych technologii pochodnych (np. Local Storage) w urządzeniach użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie) oraz uzyskującym do nich dostęp jest degson-zlacza.pl oraz zaufani partnerzy do których należą :

Google Analytics - Polityka Prywatności, Opt Out

Platforma Youtube - Polityka Prywatności


Wiadomości 

Serwis „www.degson-zlacza.pl” zastrzega sobie prawo do wysyłania wiadomości, osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się na przetwarzanie podanych danych w formularzach, zgodnie z Polityką Prywatności. Pod pojęciem wiadomości rozumie się informacje odnoszące się bezpośrednio do jego, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne (reklamy, inne materiały marketingowe).

Podstawą prawną przetwarzania Waszych danych w celu informowania Was o naszych produktach i naszej ofercie handlowej jest Wasza zgoda na otrzymywanie takich informacji, o której mowa w art.  6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), opublikowane w Dzienniku Urzędowym UE L Nr 119, str. 1 (zwanego dalej Rozporządzeniem).


IV. Komu możemy przekazać dane osobowe?

Państwa dane osobowe mogą być udostępnione przez nas podmiotom, które świadczą na naszą rzecz usługi księgowe, audytorskie, prawne, informatyczne, pocztowe i kurierskie.


Hosting serwisu zapewnia zewnętrzny dostawca, firma H88 S.A., ul. Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań, Polska. Dostawca usług hostingowych dostarcza również narzędzi do obsługi plików dziennika serwera oraz baz danych, w których przechowywane są dane użytkowników.


V. Uprawnienia użytkowników w zakresie danych osobowych


Jeżeli uznacie Państwo, że przetwarzanie przez nas Waszych danych narusza Wasze prawa,  prosimy o informację. Każde zgłoszenie zostanie przez nas rozpatrzone i otrzymacie od nas Państwo szybką odpowiedź. Informujemy również, że przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, jakim od 25 maja 2018 r. jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Serwis „www.degson-zlacza.pl” zapewnia użytkownikom przekazującym dane osobowe realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 z późn. zm.), w tym również prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane. Użytkownik ma prawo w każdym czasie do usunięcia swoich danych osobowych poprzez kontakt mailowy na adres „office@luminet.com.pl” Serwis „www.degson-zlacza.pl” stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.


V. Zmiany Polityki Prywatności

Serwis „www.degson-zlacza.pl”zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika serwisu obowiązuje aktualna „Polityką Prywatności”. O zmianach Polityki Prywatności, będziemy informować na stronach naszego serwisu.


VI. Informacje dodatkowe

W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, prosimy o kontakt na adres e-mail serwisu „office@luminet.com.pl”, lub adres:

LUMINET Mieczysław Terlikowski

71-497 Szczecin, ul. Andyjska 1A.